El Celler

QUI SOM? UN CELLER, UN COMPROMÍS

Estones – Vins de Mas Sersal nasqué l’any 2008 amb la finalitat d’elaborar vins de qualitat de forma sostenible i respectuosa amb el seu medi. Avui l’objectiu renovat del nostre celler és fer-ho cada dia millor, reforçar els nostres lligams amb les Denominacions d’Origen Montsant i Terra Alta, identificant-nos amb unes comarques de gran tradició vitivinícola: el Priorat i la Terra Alta. Per tant, aquest és el nostre compromís: fer bons vins, únics, originals i amb segell propi per a vosaltres.

Les Persones

DUES PERSONES, UNA PASSIÓ

Dues persones apassionades i inquietes, amb una dilatada experiència en el món del vi i amants de les seves professions, l’enòleg Salvi Moliner i el sumiller Sergi Montalà, són els autors responsables dels nostres vins, de les Estones.

Dos professionals compromesos i identificats amb els vins de les demoninacions d’origen Montsant i Terra Alta.

Les Vinyes

VINYES I VARIETATS

A la partida d’Aiguassals, al terme municipal de Falset, d’una finca de sis hectàrees, amb una orografia inclinada i en terreny de llicorella en les parts altes superiors, maduren les garnatxes. En un altre indret, de la vinya vella del Mas de Fornós del terme dels Guiamets, a 240 metres d’alçada, s’obté la carinyena dels vins negres del Montsant.

Les vinyes de Batea a la Terra Alta, situades entre els 350 i 500 metres d’alçada, el clima mediterrani i la seva influença continental, amb un fort contrast entre les temperatures diürnes i nocturnes, produeixen la garnatxa blanca i el Pedro Ximenez en un sòl argilós i calcari (panal). Una pluviometria d’uns 400 mil·límetres l’any, l’elevat nombre d’hores d’insolació, el cerç o serè, el garbí i la marinada, que refresca a l’estiu, ajuden a mantenir els raïms sans durant la seva maduració.

Sinèrgies Musicals

LES ESTONES DE MISHIMA

Des de temps immemorials el vi ha estat una font constant d’inspiració de moltes expressions artístiques. La narrativa, la poesia, la música, la pintura, l’escultura o altres manifestacions culturals, sempre han trobat en el vi un motiu ideal per expressar el bo i millor de l’art.

Al llarg de la història trobem a la nostra cultura referències constants al món del vi i de la seva capacitat socialitzadora, d’apropar persones diferents i fer-les gaudir, compartir i experimentar sensacions especials. Per tant, el vi és un tema recurrent i omnipresent en la cultura culta i popular a tota la mediterrànea, el vi lliga la tradició clàssica antiga amb el present més actual, és el cordó umbilical que ha anat forjant al llarg dels segles la nostra civilització, una manera especial d’entendre la vida i el món, convençuts que sense la seva presència, aquest no seria exactament igual.

Per tant, no és estrany que el David Carabén de Mishima i el Sergi Montalà trobessin en el vi l’element aglutinador, l’espai ideal per a les confidències i les coincidències. Un vi que inspira part del repertori poètic/musical del David Carabén i que coincideix amb una visió innovadora, moderna i contemporànea d’entendre els vins del Sergi Montalà. En definitiva, David Carabén representa una manera de fer més urbana i intimista i el Sergi Montalà, una visió àmplia d’aquest Camp, en majúscules, que convida a experimentar múltiples sensacions que emanen d’unes terres amb més de dos mil anys de tradició vinícola.